top of page

Vištiena aštriame padaže (keto)

Šis vištienos receptas patiks tiems, kurie mėgsta aštresnį maistą, bet nemėgsta kario prieskonių. Garnyrui siūlau rinktis lapines salotas, kalafiorų košę ar šviežią agurką, arba galite mėgautis ir be garnyro! :)

Vištiena aštriame padaže (keto)
Vištiena aštriame padaže (keto)

Skanaus!

 

Maistinė vertė (1 porcijos)

sokolado maistine verte

Kalorijos: 649 kcal

Riebalai: 53 g

Baltymai: 37 g Angliavandeniai: 6 g

Skaidulos: 1 g

Grynieji angliavandeniai: 5 g

 

2 porcijoms reikės:

- 300 g vištienos krūtinėlės

- 40 ml alyvuogių aliejaus ar taukų

- 60 (apie 4 v.š.) pomidorų pastos

- 120 ml grietinėlės

- 30 g sviesto

- 2 skiltelių česnako

- 1/4 svogūno


Čili dribsnių, baziliko, šviežios kalendros, druskos, pipirų.

 

Eiga:

 

1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, lengvai pagardinkite druska, pipirais ir iškepkite keptuvėje.

 

2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.

 

3. Į įkaitintą keptuvę pilkite 40 ml aliejaus, dėkite svogūną ir pakepinkite. Šiek tiek vėliau sudėkite česnaką.

 

4. Svogūnui suminkštėjus pilkite pomidorų pastą, čili dribsnių pagal skonį ir porą žiupsnelių baziliko prieskonių. Viską gerai išmaišykite ir pakepinkite.

 

5. Pilkite grietinėlę ir vėl viską išmaišykite. Leiskite padažui šiek tiek pasitroškinti, tuomet sudėkite anksčiau keptą vištieną bei gabalėlį sviesto. Viską gerai išmaišykite, jei mėgstate, įberkite šviežios kalendros lapelių. Ragaukite, jei trūksta, įberkite dar šiek tiek druskos, pipirų ir jau galite patiekti. Skanaus!

 

4,393 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page