top of page

Vienos skardos vakarienė (keto)

Pasigaminkite paprastą, sočią ir maistingą vakarienę, kurios privalumas - praktiškai jokio virtuvės valymo! Jūsų mėgstamos daržovės, rūkytos dešrelės ir prieskoniai - viskas keliauja į vieną skardą ir į orkaitę. Be to, šį patiekalą, kaip ir daugumą, galite pagardinti užberdami šviežiai tarkuoto kietojo sūrio.

Vienos skardos vakarienė
Vienos skardos vakarienė

Skanaus!

 

Maistinė vertė (1 porcijos)

skardos maistine verte

Kalorijos: 468 kcal

Riebalai: 30 g

Baltymai: 30 g Angliavandeniai: 20 g

Skaidulos: 7 g

Grynieji angliavandeniai: 13 g

 

3 porcijoms reikės:

- 300 g lengvai rūkytų dešrelių arba dešrelių kepimui

- 2 saldžiųjų paprikų

- 1 brokolio

- 300 g smidrų arba šparaginių pupelių

- 1 nedidelio raudonojo svogūno

- 5 v.š. alyvuogių aliejaus

- Prieskonių: 1 a.š. paprikos, 0.5 a.š. česnako miltelių, 2 a.š. raudonėlio, 2 a.š. petražolių, druskos, pipirų

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir orkaitės skardą padenkite folija ar kepimo popieriumi.

 

2. Nuplaukite ir supjaustykite daržoves, kad būtų panašaus dydžio ir iškeptų vienu metu. Sudėkite daržoves į paruoštą skardą.

 

3. Pasiruoškite padažą. Prieskonius sumaišykite su aliejumi, apipilkite daržoves ir, geriausia rankomis, viską išmaišykite, kad daržovės pasidengtų prieskoniais.

 

4. Dešreles susmulkinkite, kad būtų maždaug 1-2 cm ilgio. Sudėkite jas į skardą su daržovėmis.

 

5. Dėkite kepti apie 15 min., tada ištraukite skardą, viską pamaišykite (apiberkite sūriu, jei naudojate) ir kepkite dar kokių 10 min. Skanaus!

 

7,407 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page