Pasigaminkite paprastą, sočią ir maistingą vakarienę, kurios privalumas - praktiškai jokio virtuvės valymo! Jūsų mėgstamos daržovės, rūkytos dešrelės ir prieskoniai - viskas keliauja į vieną skardą ir į orkaitę. Be to, šį patiekalą, kaip ir daugumą, galite pagardinti užberdami šviežiai tarkuoto kietojo sūrio.
Skanaus!
Maistinė vertė (1 porcijos)
Kalorijos: 468 kcal
Riebalai: 30 g
Baltymai: 30 g Angliavandeniai: 20 g
Skaidulos: 7 g
Grynieji angliavandeniai: 13 g
3 porcijoms reikės:
- 300 g lengvai rūkytų dešrelių arba dešrelių kepimui
- 2 saldžiųjų paprikų
- 1 brokolio
- 300 g smidrų arba šparaginių pupelių
- 1 nedidelio raudonojo svogūno
- 5 v.š. alyvuogių aliejaus
- Prieskonių: 1 a.š. paprikos, 0.5 a.š. česnako miltelių, 2 a.š. raudonėlio, 2 a.š. petražolių, druskos, pipirų
Eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir orkaitės skardą padenkite folija ar kepimo popieriumi.
2. Nuplaukite ir supjaustykite daržoves, kad būtų panašaus dydžio ir iškeptų vienu metu. Sudėkite daržoves į paruoštą skardą.
3. Pasiruoškite padažą. Prieskonius sumaišykite su aliejumi, apipilkite daržoves ir, geriausia rankomis, viską išmaišykite, kad daržovės pasidengtų prieskoniais.
4. Dešreles susmulkinkite, kad būtų maždaug 1-2 cm ilgio. Sudėkite jas į skardą su daržovėmis.
5. Dėkite kepti apie 15 min., tada ištraukite skardą, viską pamaišykite (apiberkite sūriu, jei naudojate) ir kepkite dar kokių 10 min. Skanaus!
Comments