top of page

Vienos skardos vakarienė (keto)

  • Writer: Asta
    Asta
  • Jun 6, 2021
  • 1 min read

Pasigaminkite paprastą, sočią ir maistingą vakarienę, kurios privalumas - praktiškai jokio virtuvės valymo! Jūsų mėgstamos daržovės, rūkytos dešrelės ir prieskoniai - viskas keliauja į vieną skardą ir į orkaitę. Be to, šį patiekalą, kaip ir daugumą, galite pagardinti užberdami šviežiai tarkuoto kietojo sūrio.

Vienos skardos vakarienė
Vienos skardos vakarienė

Skanaus!

 

Maistinė vertė (1 porcijos)

skardos maistine verte

Kalorijos: 468 kcal

Riebalai: 30 g

Baltymai: 30 g Angliavandeniai: 20 g

Skaidulos: 7 g

Grynieji angliavandeniai: 13 g

 

3 porcijoms reikės:

- 300 g lengvai rūkytų dešrelių arba dešrelių kepimui

- 2 saldžiųjų paprikų

- 1 brokolio

- 300 g smidrų arba šparaginių pupelių

- 1 nedidelio raudonojo svogūno

- 5 v.š. alyvuogių aliejaus

- Prieskonių: 1 a.š. paprikos, 0.5 a.š. česnako miltelių, 2 a.š. raudonėlio, 2 a.š. petražolių, druskos, pipirų

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir orkaitės skardą padenkite folija ar kepimo popieriumi.

 

2. Nuplaukite ir supjaustykite daržoves, kad būtų panašaus dydžio ir iškeptų vienu metu. Sudėkite daržoves į paruoštą skardą.

 

3. Pasiruoškite padažą. Prieskonius sumaišykite su aliejumi, apipilkite daržoves ir, geriausia rankomis, viską išmaišykite, kad daržovės pasidengtų prieskoniais.

 

4. Dešreles susmulkinkite, kad būtų maždaug 1-2 cm ilgio. Sudėkite jas į skardą su daržovėmis.

 

5. Dėkite kepti apie 15 min., tada ištraukite skardą, viską pamaišykite (apiberkite sūriu, jei naudojate) ir kepkite dar kokių 10 min. Skanaus!

 

Comments


bottom of page