Labai paprastas, lengvas ir greitas užkandis! Šiam receptui puikiai tiks tiek marinuoti, tiek rauginti agurkai. Aš rekomenduoju rinktis raugintus, kurie būna ne tik be pridėtinio cukraus, bet ir turi fermentų, kurie naudingi jūsų žarnynui bei virškinimui, juose taip pat gausu naudingų elektrolitų.
Jei agurkai, kuriuos naudosite labai maži, tuomet juos pjaukite išilgai, šiek tiek išskobkite sėklytes ir dėkite įdarą kaip į "laivelį".
Neturite pasigaminę savo naminio majonezo? Galite jį pakeisti kreminiu sūriu (philadelphia), natūralaus jogurto - garstyčių mišiniu, trintu avokadu, sezamų pasta (Tahini) ar netgi migdolų riešutų sviestu. Kiekius ir proporcijas išlaikykite tuos pačius.
Tuną šiam receptui naudokite konservuotą skardinėse, savo sultyse. Aliejus naudojamas konservavimui dažniausiai būna labai prastos kokybės ir rafinuotas (rapsų ar saulėgrąžų (augalinis)), kurio reikėtų vengti kiekvienam, bent truputi besirūpinančiam savo sveikata.
Maistinė vertė (viso):
Kalorijos: 542 kcal
Riebalai: 35 g
Baltymai: 51 g
Angliavandeniai: 4 g
Skaidulos: 2 g
Grynieji angliavandeniai: 2 g
Reikės:
- 1 skardinės (130 g gryno svorio) tuno savo sultyse
- 45 g (3 v.š.) naminio majonezo
- 3 vnt. raugintų ar marinuotų agurkų
Pipirų, druskos, krapų
Eiga:
1. Atidarę tuną itin gerai jį nusausinkite.
2. Dubenyje sumaišykite naminį majonezą su tunu, dėkite smulkintų krapų, druskos ir pipirų pagal skonį.
3. Pasiruoškite agurkus. Agurkus supjaustykite įstrižai arba išilgai, kad būtų didesnis užkandis, apie 0,5 cm storio riekelėmis. Griežinėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad nevarvėtų.
4. Imkite vieną riekelę agurko, dėkite tuno salotų, ant viršaus uždėkite kitą agurko riekelę ir sutvirtinkite mediniu pagaliuku.
Skanaus!
Comments