Greitai pagaminama, sveika ir svarbiausia - skanu! Šis receptas ypač patiks tiems, kurie nenori užsibūti virtuvėje. Keptuvėje kepta lašišos filė turės traškią odelę, bet viduje ji bus sultinga ir minkšta.
Skanaus!
Maistinė vertė (1 asmeniui)
Kalorijos: 524 kcal
Riebalai: 40 g
Baltymai: 33 g Angliavandeniai: 8 g
Skaidulos: 5 g
Grynieji angliavandeniai: 3 g
2 asmenims reikės:
- 2 vnt. (apie 250 g) lašišos filė su oda
- 300 g šaldytų šparaginių pupelių
- 1 pomidoro
- 30 g sūdytų kepintų žemės riešutų
- 50 g fetos sūrio
- 30 g sviesto ir aliejaus kepimui
Druskos, pipirų, Provanso žolelių, česnako, citrinos sulčių ar kaparėlių.
Eiga:
1. Įkaitinkite keptuvėje sviestą ir neatšildę, sudėkite kepti šparagines pupeles. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Kol žaliosios pupelės kepa supjaustykite kubeliais pomidorą bei pasiruoškite lašišą. Lašišą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad liktų kuo mažiau drėgmės. Pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis.
3. Šparaginėms pupelėms įpusėjus kepti, kitoje keptuvėje įkaitinkite apie 2 šauktus aliejaus ir dėkite lašišos filė, nugarėle į apačia. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 3-4 min.
4. Į šparagines pupeles įberkite džiovinto česnako ar įspauskite nedidelę jo skiltelę, sudėkite pomidorus ir dar kokią minutę pakepkite.
5. Lašišą apverskite, įdėkite gabalėlį sviesto ir kepkite dar 1-2 min.
6. Visi produktai paruošti, galite patiekti. Dėkite šparagines pupeles su pomidorais, kurias pagardinkite kaparėliais ar šaukšteliu citrinos sulčių. Ant viršaus dėkite fetos sūrį, žemės riešutus ir galiausiai - lašišą. Skanaus!
Comments