Patys geriausi desertai tie, kurie paprastai ir greitai pagaminami! Vienas iš tokių ir šis kreminis desertas, kuris pagardintas šviežiomis uogomis abejingų nepaliks!
Skanaus!
Maistinė vertė (1 porcijos)
Kalorijos: 415 kcal
Riebalai: 38 g
Baltymai: 9 g Angliavandeniai: 11 g
Skaidulos: 3 g
Grynieji angliavandeniai: 8 g
4 porcijoms reikės:
- 60 g migdolų miltų
- 30 g (apie 2 v. š.) kokosų aliejaus/sviesto
- 250 g tepamo kreminio (pvz. "PHILADELPHIA") ar rikotos sūrio
- 250 g grietinės
- šviežių uogų
- Į pudrą sumalto saldiklio (apie 4 v.š.), 1 a.š. vanilės ekstrakto, 0.5 a.š. cinamono, 0.5 a.š. citrinos žievelės
Eiga:
1. Saldiklį susimalkite į pudrą.
2. Pagrindui sumaišykite lengvai keptuvėje pakepintus migdolų miltus su 2 v.š. saldiklio, 0.5 a.š. vanilės ekstrakto, cinamonu ir minkštu kokosų aliejumi ar sviestu. Įdėkite po 1-2 v.š. miltų į desertines taures ar indelius.
3. Dubenyje elektriniu plakikliu apie 1 min. plakite kreminį sūrį, kol jis taps kreminės, vientisos struktūros. Tuomet įdėkite likusius ingredientus - grietinę, saldiklį, citrinos žievelę, likusį vanilės ekstraktą ir išplakite iki vientisos masės.
4. Gautą kremą lygiomis dalimis dėkite ant sausainių.
5. Šaldytas uogas kaitinkite nedideliame puode, kad nugaruotų kuo daugiau skysčio. Šviežias uogas sutrinkite blenderiu, pertrinkite per sietelį ir dėkite ant viršaus. Skanaus!
Comments