Kakavos sviestas ir natūrali kakava - tik šių ingredientų Jums reikės norint pasigaminti šokoladą. Jei nemėgstate kartaus šokolado, tuomet dar reikės ir natūralaus stevija saldiklio.
Gražiai formai išgauti, naudoju šokolado gamybai skirtas silikonines formeles, tačiau jos tikrai nebūtinos. Į indą plokščiu dugnu patieskite maistinės plėvelės, tada šokoladas lengvai išsiims jam sustingus.
Kakavos sviestą galite įsigyti didesnėse ir sveiko maisto parduotuvėse. Kakavos sviesto ieškokite šalia kokosų aliejų ar kakavos.
Maistinė vertė (1 šokolado)
Kalorijos: 531 kcal
Riebalai: 55 g
Baltymai: 5 g Angliavandeniai: 10 g
Skaidulos: 5 g
Grynieji angliavandeniai: 5 g
2 šokoladams reikės:
- 100 g kakavos sviesto
- 50 g kakavos miltelių (21% riebumo)
- 2-4 v.š. stevija granulių arba stevija lašų
Žiupsnelio druskos, riešutų ar kitų priedų.
Eiga:
1. Kavamale sumalkite saldiklio granules į pudrą. Pasiruoškite indą ar du atskirus indelius ir juose patieskite maistinę plėvelę, kad šios kraštai liktų neapsemti.
2. Puode ant nedidelės ugnies ištirpdykite kakavos sviestą.
3. Į kakavos sviestą berkite kakavą, saldiklį (pradėkite nuo 2 v.š. ir ragaukite), žiupsnelį druskos ir ištirpdykite, kad gautųsi vientisa, graži masė. Apie 2 min.
4. Į gautą šokolado masę galite berti riešutus, kokoso drožles ir pan. Viską supilkite į paruoštus indelius. Leiskite šokoladui šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje, o tada perkelkite į šaldytuvą. Skanaus!
Comments