Šokoladinio pyrago sudėtyje yra nemažai avokado, bet patikėkite, jis čia visiškai nejuntamas. Avokadas padeda išlaikyti pyrago drėgnumą, nes pakeičia įprastus riebalus, t.y. naudojamas vietoje sviesto. Pyrage gausu ne tik sveikųjų riebalų, bet ir kalio, vitamino K ir kitų maistinių medžiagų.
Maistinė vertė (1/8 pyrago )
Kalorijos: 201 kcal
Riebalai: 17 g
Baltymai: 6 g Angliavandeniai: 6 g
Skaidulos: 3 g
Grynieji angliavandeniai: 3 g
Pyragui reikės:
- 230 g sunokusių avokadų (apie 2 vnt.)
- 90 g juodojo šokolado (ne mažiau 85%)
- 2 a.š. kokosų aliejaus
- 2 kiaušinių
- 90 g granuliuoto saldiklio
- 70 g migdolų miltų
- 40 g kakavos miltelių (apie 20 % riebalų)
0.5 sodos, 1/4 a.š. druskos, vanilės
Eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
2. Nedideliame puode, ant mažos ugnies, išlydykite šokoladą su kokosų aliejumi.
3. Kol šokoladas lydosi, kepimo formą (24x24) padenkite sviestiniu popieriumi.
4. Jei turite virtuvinį kombainą, visus ingredientus sudėkite į jį ir sutrinkite į vieną masę. Jei ne, tuomet pirmiausia šakute sutrinkite avokadą ir tik tada dėkite visus likusius ingredientus, kartu su išlydytu šokoladu. Viską sumaišykite elektriniu plakikliu, ilgai maišyti nereikia.
5. Šokolado masę dėkite į formą, išlyginkite ir kepkite apie 25-30 min. Skanaus!
Comments