Du labai paprasti keto sausainių receptai. Viename recepte naudojami migdolų, o kitame - kokosų miltai. Abiejų receptų paslaptis - maistinė želatina (galite pakeisti ksantano guma). Želatina sutvirtina sausainių tekstūrą, todėl jie nebyra rankose ir išlieka minkšti.
Pagardinimui naudojau skaldytas kakavos pupeles, bet tiks ir juodas smulkintas šokoladas ar riešutai. Tai puikus mažas desertas prie arbatos ar kavos puodelio.
Maistinė vertė (1 sausainio)
Kalorijos: 115 kcal
Riebalai: 11 g
Baltymai: 2 g Angliavandeniai: 2 g
Skaidulos: 1 g
Grynieji angliavandeniai: 1 g
16 migdolinių sausainių reikės:
- 160 g migdolų miltų
- 110 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 v.š. smulkios želatinos*
- 60 g granuliuoto saldiklio
Žiupsnelio druskos, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės, smulkinto šokolado arba riešutų.
16 kokosinių sausainių reikės:
- 45 g kokosų miltų
- 70 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 3 v.š. grietinėlės (35%)
- 1 v.š. smulkios želatinos*
- 60 g granuliuoto saldiklio
Žiupsnelio druskos, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės, smulkinto šokolado arba riešutų.
*Arba 1 a.š. ksantano gumos.
Eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
2. Didesniame inde išlydykite sviestą.
3. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, želatiną, saldiklį ir žiupsnelį druskos.
4. Į išlydytą sviestą įlašinkite vanilės, įmuškite kiaušinį ir išplakite. Jei kepate su kokosų miltais, nepamirškite įpilti grietinėlę.
5. Į skystus ingredientus po truputi pilkite sausus ir maišykite tol, kol masė taps vientisa. Tuomet berkite smulkintą šokoladą ar riešutus ir tolygiai paskirstykite mentele.
6. Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių ir formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Juos šiek tiek paplokite pirštais. Kokosinius sausainius iškart formuokite norimo dydžio ir formos, nes jie kepimo metu nebesiplės.
7. Kepkite apie 15 min. Skanaus!
Comments