Keto piemenėlių pyragas (angl. Shepherd's pie) su jautiena nuo tradicinio skiriasi viršutiniu sluoksniu, kur vietoje bulvių košės panaudojau kalafiorų košę. Tai išties labai skani pyrago versija, kuri patiks visiems mėsos mėgėjams.
Skanaus!
Maistinė vertė (1/4 pyrago)
Kalorijos: 441 kcal
Riebalai: 25 g
Baltymai: 42 g Angliavandeniai: 12 g
Skaidulos: 5 g
Grynieji angliavandeniai: 7 g
Pyragui reikės:
- 600 g smulkintos jautienos
- 800 g šaldyto ar šviežio kalafioro
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 100 g kieto sūrio (pvz.: "Džiugas")
- 2 v.š. (apie 30 g) sviesto
- 0.5 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 puodelio šaldytų žirnelių*
- 1 mažos morkos*
- 1 v.š. vorčesterio padažo arba 1 v.š. sojos + keli stevijos lašai
- 200 ml. jautienos sultinio ar vandens
2 v.š. aliejaus kepimui, druskos, pipirų, čili prieskonių, 1 a.š. provanso žolelių.
* Nebūtina dėti
Eiga:
1. Pasūdytame vandenyje išvirkite kalafiorą, gerai nusausinkite, įdėkite šiek tiek pipirų, sviesto ir sutrinkite į košę.
2. Kol kalafioras verda galite supjaustyti svogūną, česnaką, sutarkuoti morką.
3. Supjaustytas daržoves pakepinkite aliejuje, tuomet dėkite smulkintą jautieną.
4. Bebaigiant kepti pagardinkite prieskoniais, dėkite žirnelius, 2 v.š. pomidorų pastos, 1 v.š. vorčesterio padažo ir gerai išmaišykite. Į troškinį įpilkite sultinio ar vandens ir troškinkite apie 10-15 min.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
6. Į kalafiorų košę dėkite 2/3 (apie 70 g) smulkinto sūrio ir išmaišykite.
7. Į formą (naudojau 25x15 cm.) dėkite jautieną (jei skysčio labai daug, viso nesupilkite, bet troškinys neturi būti sausas).
8. Kalafiorų košę šaukštu atsargiai dėkite ant jautienos, kuo mažiau judinkite, kad košė nepaskęstų. Apdenkite visą plotą ir šiek tiek "prilipinkite" prie kepimo formos sienelių. Apiberkite likusiu sūriu.
9. Kepkite apie 15-30 min. kol gražiai paruduos. Skanaus!
Comments