Drėgni ir purūs Keto keksiukai su uogomis. Šiam receptui naudojau šviežias šilauogės, bet tinka visos uogos, tiek šviežios, tiek šaldytos! O norėdami sumažinti angliavandenių kiekį, uogų galite nedėti visai!
Keksiukus paruošite greitai, nes receptas labai paprastas. Skanaus!
Maistinė vertė (1 keksiuko)
Kalorijos: 240 kcal
Riebalai: 20 g
Baltymai: 7 g
Angliavandeniai: 8 g
Skaidulos: 3 g
Grynieji angliavandeniai: 5 g
8 keksiukams reikės:
- 2 kiaušinių
- 190 g migdolų miltų
- 60 g sviesto arba kokosų aliejaus*
- 50 ml nesaldinto migdolų gėrimo**
- 150 g uogų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 30 g (apie 4 v.š.) granuliuoto "Stevia" saldiklio
Žiupsnelio druskos, 1 a.š. vanilės ekstrakto
* Jei naudosite kokosų aliejų, dėkite jo šiek tiek mažiau, apie 50 g.
** Vietoje nesaldinto migdolų gėrimo galite naudoti kokosų gėrimą. Arba standartinį kokosų pieną (1 v.š.) praskieskite su vandeniu.
Eiga:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Keksiukų formą patepkite riebalais arba išdėliokite popierines formeles.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius, saldiklį ir druską.
3. Ištirpinkite sviestą ir pilkite į miltus. Supilkite ir kitus skystus ingredientus: migdolų gėrimą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišę, dėkite uogas ir lengvai paskirstykite tešloje.
4. Tešlą lygiomis dalimis paskirstykite į keksiukų formeles ir dėkite kepti apie 20-25 min. Ar iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku. Skanaus!
Comments